10 Manieren om je hond gelukkig te maken

1. Hou een schema

Honden houden van wat structuur door hun dag, dus zorg voor een vast tijdsschema om hun die structuur te geven, bv: om 9 uur ontbijt, om 14 uur een wandeling in het park, om 17 uur avondmaal…..enz.

Honden met klok
Honden houden van een schema

2. Verzorg zijn tanden

Honden gebruiken hun tanden heel vaak, om te spelen, om dingen op te pakken en het allerbelangrijkste, om te eten. Dus poets zijn tanden regelmatig om ervoor te zorgen dat hij geen tandproblemen krijgt. Het is misschien een beetje een irriterend klusje maar het zal je trouwe viervoeter op lange termijn helpen.

Kleine hond met grote borstel
Poets de tanden van je hond

3. Gooi er wat variatie in

De meeste mensen zouden het zeer erg saai vinden als ze iedere dag hetzelfde zouden doen zonder variatie. Wel dat vinden honden ook saai, dus gooi er wat variatie in. Verander bijvoorbeeld de weg van de wandeling eens of geef hem/haar eens een nieuw speeltje om mee te spelen.

Hond aan leiband
Honden houden van variatie

4. Leer hem/haar een nieuw trucje

Trucjes zijn zeer handig, niet alleen leer je je hond iets bij. Het helpt ze luisteren naar je en je vormt een band met je hond. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om je trucjes te showen aan vrienden en familie.

Hond geeft poot aan blond meisje
Leer je hond een trucje zoals poot geven

5. Wees blij om je hond te zien

Honden houden van aandacht, dus geef ze dat ook. Ook al heb je een slechte dag op het werk gehad. Soms kan samen met je hond spelen niet alleen jouw dag helemaal goed maken maar ook de zijne.

Kind met Hond
Wees blij en geef je hond aandacht als je hem ziet

6. Tijd om te relaxen

Na al dat spelen hebben jij en de hond niet veel energie meer over en willen jullie relaxen. Zorg ervoor dat je hond een aangename plaats heeft om te rusten. Een zacht laken is al genoeg al kun je natuurlijk ook kiezen voor een hondenmand, speciaal honden kussen of een van de vele andere alternatieven die tegenwoordig te vinden zijn voor je favoriete huisdier.

Honden op bed
Geef je hond een aangename plaats om te rusten

7. Vergeet niet om je hond vers water te geven

Laat het water van je hond niet een dag lang in het bakje zitten. Ververs het minstens tweemaal per dag en maak het bakje regelmatig schoon zodat het water niet vuil wordt. Zelf hou je toch ook meer van fris drinken?

Hond drinkt water
Geef je hond voldoende vers en fris water

8. Aaien, aaien en nog eens aaien

Honden kunnen (helaas) niet volledig onze taal verstaan. Ze kunnen wel individuele woorden onderscheiden maar als we zeggen “Wat een brave jongen”, weet de hond niet echt wat je bedoelt. Maar wat honden wel begrijpen is onze lichaamstaal. Dus toon ze hoeveel je van ze houd door ze te aaien en te knuffelen. Geef ze de liefde die ze verdienen!

Meisje knuffelt honden
Geef je honden de genegenheid die ze verdienen

9. Ga regelmatig naar de dokter

Naar de dokter gaan is zeer belangrijk omdat je hond ziek kan worden en dus zo, ongelukkiger kan worden.  Ga regelmatig naar de dokter om dat te voorkomen. Een jaarlijkse controle is zeker niet te veel.

Hond bij de dokter
Ga met je hond op controle bij de dokter

10. Laat je hond voldoende bewegen

Honden hebben veel energie, niet alleen vinden ze bewegen leuk maar het is ook gezond voor ze. Dus geef ze die beweging die ze willen door vaak te wandelen en naar het park te gaan.
Neem een speetje mee en laat je hond apporteren, zo kan je je hond laten rennen zonder dat zelf te moeten doen.

Hond apporteert bal
Honden hebben voldoende beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen